Ny anpassad version av Energihjälpen för renovering i betaversion

Excelverktyget Energihjälpen för nyproduktion har nu kompletterats med en ny mall anpassad för renoveringsprojekt med energisparåtgärder. Det unika med energihjälpen är att resultat och underlag för energiberäkningar och verifiering av uppmätta värden samlas i ett och samma verktyg som täcker hela byggprocessen och olika aktörers behov. 

De som utför energiberäkning, projektering och mätning kan fylla i och uppdatera respektive del i Energihjälpen. Genom Energihjälpen kan projektets energisamordnare och den kontrollansvarige på så vis följa hela byggprocessen. Energihjälpen ger ett stöd för byggherrens egenkontroll och kan ingå i kontrollplanen och bifogas vid redovisning inför startbesked, uppdateras under byggprocessen inför genomgång inför slutbesked.

Uppmätta värden före och efter åtgärder kan matas in i Energihjälpen renovering och ger då även en verifiering av energibesparingen.

Energihjälpen är ett samarbete mellan Sveby, Sveriges kommuner och Regioner (SKR), Lågan, Energimyndigheten och Upphandlingsmyndigheten.

Energihjälpen går att gratis ladda ner här eller från högerspalten.

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.